Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Ιός Α-Η1Ν1 (Χοίρων)…Προορισμός Ελλάδα!


Η Ελλάδα έγινε η 41η χώρα στο σχετικό κατάλογο των χωρών με επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον ιό της νέας γρίπης. Πρόκειται για Έλληνα φοιτητή που επέστρεψε το Σάββατο από τις ΗΠΑ και βρέθηκε θετικός τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο δείγμα που εξέτασε το Ινστίτουτο Παστέρ. Η επιδημία του ιού της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) επισήμως έχει ήδη προσβάλει πάνω από οκτώ χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων οι 74 πέθαναν σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Τα απανωτά θανατηφόρα και μη κρούσματα της γρίπης των χοίρων σε διάφορες χώρες, με επίκεντρο το Μεξικό, έχουν αρχίσει να σκορπούν διεθνή ανησυχία για την προοπτική μιας επικίνδυνης παγκόσμιας επιδημίας. Παρακάτω θα βρείτε έναν εργαστηριακό οδηγό του ΚΕΕΛΠΝΟ, μια σειρά από ερωτήσεις και απαντήσεις και τέλος έναν οδηγό του ECDC
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ιό Α-Η1Ν1 (ΚΕΕΛΠΝΟ): 210 5212054, 210 5222339

11 σχόλια:

  1. να τρομοκρατηθούμε δηλαδή ή ακόμα έχουμε περιθώρια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαριστούμε πολύ τους συναδέλφους από το www.bmlabs.gr ,και από το blog.e-healthgr.com για το υλικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό είναι να μην γίνεται παντελώς αυτούσιο copy paste καθώς και όταν γράφει κάποιος κάτι online να δίνεις τις πηγές από την αρχή. Σχετικά με το τελευταίο μιλάω για τις συγκεκριμένες αναρτήσεις και όχι την αρχική διεύθυνση. ;)

    Αυτό είναι το web netiquette και καλό είναι να το τηρούμε. Αν μη τι άλλο όσο αφορά εκπαιδευτικές παρουσιάσεις οι παραπομπές είναι νόμος. ^_^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φίλε και συνάδελφε νίκο η πηγές αναγράφονται στο doc κείμενο καθότι το συγκεκριμένο blog είναι μια καθαρή εργασία για την ασπαιτε κι όχι ενημερωτκό όπως το bmlabs. σαφώς και δεν τίθεται θέμα λογοκλοπής καθότι το συγκεκριμένο blog μετά την παρουσίαση στη σχολή δε θα συνεχίσει να υπάρχει ή να ενημερώνεται. Οι εν λόγω ιστότοποι και παραπομπές αναγράφονται στο word κείμενο που θα κατατεθεί στη σχολή αν θές το επισυνάπτω και στο στέλνο για να μην έχεισ αμφιβολίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω πως το ζητούμενο είναι η ενημέρωση και όχι αν έχει γίνει ή όχι αντιγραφή. Η πρόθεση είναι ξεκάθαρη. Ευχαριτούμε για την ενημέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ζητούμενο εφόσον μιλάμε και για εκπαιδευτική εργασία είναι να εφαρμόζονται κάποιοι κανόνες. Σε αυτούς σαφέστατα υπάρχει και το reference. Όχι μόνο για το credibility αυτών που γράφει ο καθένας αλλά και των ίδιων των πηγών.

    Άλλο πράγμα σας αναφέρω εγώ άλλο εσείς. Καλά κάνατε και πήρατε υλικό από αλλού, αλλά θα έπρεπε να το διαχειριστείτε διαφορετικά.

    Ps: Επειδή δεν θέλω να το αφήσω αιωρούμενο, σε εκπαιδευτικό επίπεδο η σκέτη αντιγραφή, η μη εφαρμογή κανόνων συγγραφής έχει σημασία. Αργυρώ θα σε προέτρεπα να ρίξεις μια ματιά στις άδεις creative commons και την λογική τους. Η δεοντολογία υπάρχει και πρέπει να υπάρχει όχι για να παίρνει credit o καθένας αλλά για να μπορούμε να διασταυρώνουμε την ποιότητα της ενημέρωσης από κάθε είδους πληροροφορία. Όσο το web γιγαντώνεται, και σινάμα γίνεται πιο χαοτικό (βλέπε μπορεί να αναμεταδίδει τις όποιες πληροφορίες και η "κουτσή Μαρία"), τόσο μεγαλύτερη σημασία έχει να είμαστε προσεκτικοί στο πώς αναρτούμε το υλικό μας (όχι στο αν, αλλά στο πώς). ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε πιο ελαστικοί στις αναρτήσεις που έχουν γίνει. Πιστεύω οτι πιο εποικοδομητική θα ήταν μια συζήτηση για τα θέματα που έχουν αναρτηθεί που είναι το μείζον και όχι οι αρνητικές επικρίσεις. Dionysis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νομίζω η οποιαδήποτε συζήτηση είναι εποικοδομητική όταν καταλαβαινόμαστε. Αν μεταφράζουμε την κριτική σε συγκεκριμένα πράγματα σε προσωπική επίθεση τότε έχουμε πρόβλημα επικοινωνίας (που δεν ενδιαφέρει και τη συζήτηση).

    Για να το κλείσω αν δεν είναι μείζον ο τρόπος παρουσίασης ->εκπαιδευτικού<- υλικού τότε τι είναι? Η συζήτηση για τα θέματα δεν αφορά τη μεθοδολογία παρουσίασης τους?

    Μπράβο, λοιπόν, για την προσπάθεια αλλά κάνετε λάθη.

    Dionysie έλα να δεις στο blog μου που έχω online της μικροδιδασκαλίας μου. Εκεί να δεις τι "αρνητικές" "επικρίσεις" κάνω ο ίδιος στον εαυτό μου. Αλίμονο αν δεν έχουμε μάθει ακόμα να εκμεταλλευόμαστε προς όφελος μας την κριτική. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κάνατε κάποια λάθη και όχι κάνετε λάθη.

    Επίσης τις μικροδιδασκαλίες μου και όχι της μικροδιδασκαλίας μου.

    Sorry

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνώ με όσα λέει ο Νίκος παραπάνω, Ρε παιδιά άλλο μας λέτε άλλο σας λέμε. Εμείς προκειμένου να φτιάξουμε ένα έρημο περιοδικό για τον κλάδο μας, για να μπορούμε όλοι τεχνολόγοι να μιλάμε μεταξύ μας, αλλάζουμε ένα ένα τα post για να είναι όσο το δυνατόν πιο σωστά. Και πάλι λάθη θα υπάρχουν πολλά.
    http://www.bmlabs-mag.gr/
    Μακάρι να αυξηθούν και άλλο οι φωνές των τεχνολόγων στο διαδίκτυο μακάρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή